”Dacă facem un paralelism între cele două tipuri de diabet, dacă este să le punem față în față, diabetul zaharat de tip 1 se diagnostichează frecvent simptomatic, debutul poate fi așadar unul cu simptome precum poliurie, polidipsie, scădere ponderală, deci semne de hiperglicemie, mergând chiar până la dureri abdominale, greață, vărsături și un întreg cortegiu de simptome care sunt markerul cetozei și cetoacidozei” a descris dr. Mihai Gângă, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice la centrul Consultmed din Iași în cadrul webinarului Insulina 100 din 15 decembrie 2021.

Dr. Gângă a continuat prezentarea sa privind diferențele între cele 2 tipuri de diabet cele mai frecvente: ”Diabetul zaharat tip 2 este frecvent asimptomatic, în peste 50 % din cazuri. Pacienții nu au simptome și se diagnostichează fie întâmplător, fie cu ocazia unor controale pentru altă problemă medicală. O caracteristică importantă a diabetului zaharat tip 2 este că insulina poate să reprezinte unul din tratamente, dar nu este și cel mai important” susține dr. Mihai Gângă.

DESPRE PROGRAMUL INSULINA 100: CĂLĂTORIA, MOȘTENIREA ȘI DRUMUL ÎNAINTE

Întâlnirea din 15 decembrie 2021 este parte a programului Insulina 100 dezvoltat de platforma RoDiabet cu susținerea partenerilor Novo NordiskRegina MariaAlliance Healthcare și Farmaciile Alphega.

Anul 2021 marchează centenarul descoperirii insulinei, considerată una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, care continuă să salveze milioane de vieţi în întreaga lume.

Pentru a marca acest moment și a pune în evidență drumul și progresul înregistrate din acel punct până în 2021 alături de provocările pe care viitorul le dezvăluie, comunitatea RoDiabet organizează o serie de 10 întâlniri în parteneriat cu diverse comunități dezvoltate de Oameni și Companii. Întâlnirea din 25 ianuarie 2022 este proiectul dedicat comunității medicilor diabetologi, nutriție și boli metabolice.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii – OSC este un ecosistem avansat de marketing care integrează peste 130 comunități business și profesionale și 35 de platforme digitale proprii asociate acestor comunități. Toate comunitățile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.