Profesioniștii din sănătate lucrează cu foarte multe informații despre tratamente și medicamente: sunt sute de pagini care descriu medicamentele disponibile, indicațiile, modul de utilizare și proprietățile acestora. De aceea, o aplicație avizată, ca Diabeta, care oferă acces rapid și cu precizie la informația despre o anumită moleculă, de exemplu, poate fi un instrument util de informare pentru aceștia”, susține Dr. Farm. Răzvan Prisada.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată medicilor români. Aplicația procesează informații din protocoalele și ghidurile de diabet și oferă răspunsuri la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet. Medicii care doresc să utilizeze Diabeta pot solicita un cont gratuit de acces pe www.diabeta.ro. 185 de medici diabetologi sau din alte specializări s-au înregistrat, până acum, pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Boehringer – Ingelheim și Medtronic.