La întâlnirea din 29 iulie din cadrul evenimentului Ora Pacientului RoDiabet, Dr. Claudiu Stoicescu a explicat de ce și cum apar bolile cardiovasculare la pacienții cu diabet zaharat și ce ar trebui să facă pentru a preveni aceste complicații.

“În diabetul zaharat există o discrepanță enormă față de pacientul fără diabet unde atât nivelul de zahăr este modificat și colesterolul care există în sânge se modifică, ma refer aici la structura lui și devine de așa manieră încât pătrunde foarte ușor vasul de sânge”, a declarat Șef lucrări Dr. Claudiu Stoicescu, Spitalul Universitar de Urgență București.

Mai multe informații în materialul video de mai jos.

 

Despre Ora Pacientului

Este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaAlphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer IngelheimDahna, LiamedRegina MariaNovo Nordisk. 

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.