Fructele sunt o alegere ideală pentru scăderea riscului de diabet datorită conținutului de fibre și zahăr. Nu putem spune același lucru despre sucuri.

Cercetătorii susțin că riscul de apariție a diabetului de tip 2 poate fi scăzut dacă mănânci zilnic două fructe. Experții susțin că persoanele care consumă fructe scad nivelul glucozei din sânge fără să producă atât de multă insulină, iar astfel reduc riscul de diabet. Ei notează că sucul de fructe nu are aceleași beneficii ca fructele proaspete.

Cercetătorii Universității Edith Cowan din vestul Australiei susțin că au descoperit că participanții la studiu care au consumat două fructe pe zi aveau cu 36% mai puține șanse să dezvolte diabet de tip 2.

”Am descoperit o asociere între consumul de fructe și markerii sensibilității la insulină, sugerând că persoanele care consumă mai multe fructe produc mai puțină insulină pentru a scădea nivelul glicemiei”, spune Nicola Bondonno, medic și autor al studiului. ”Este foarte important pentru că nivelul crescut de insulină poate deteriora vasele de sânge, aspect care nu se aplică doar în cazul diabetului, ci și hipertensiunii, obezității și bolilor cardiovasculare”, adaugă autorul studiului.

 

Detalii pe CSID.ro