De la începutul anului și până în prezent, numărul medicilor care utilizează Diabeta – chatbotul diabetologilor a crescut constant. Medicii se înscriu pentru a testa și utiliza aplicația care răspunde la întrebări despre ghidurile, protocoalele și moleculele disponibile pentru tratamentul diabetului.

+330 de medici utilizează, în prezent, aplicația, o creștere cu 65% față de sfârșitul anului trecut.

Dintre aceștia, mai mult de 65% sunt specialiști în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, în timpul ce restul utilizatorilor sunt medici specializați în medicină de familie, medicină internă, endocrinologie, pneumologie, pediatrie ș.a.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată medicilor români, care răspunde la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet, scanând ghidurile și protocoalele oficiale. În urma ultimului update, aplicația procesează, acum, toate RCP-urile în format .pdf ale moleculelor disponibile în România și generează, pentru utilizator, paragraful sub formă de imagine din întrebarea utilizatorului. Dacă informația ce trebuie adusă conține mai mult de un paragraf, este prezentată utilizatorului sub forma unei pagini .pdf ce poate fi vizualizată și descărcată.

Aplicația este gratuită pentru medici, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.