Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, debutează cursul online ”Abordarea multidisciplinară a pacientului cu diabet. Aspecte practice în competența asistentei medicale”, curs creditat cu puncte de educație medicală continuă de către Ordinul Asistenților Medicali generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Specialiștii Consultmed și ai Clinicii de Nutriție continuă formarea profesională a asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali care interacționează cu pacienții cu diabet zaharat tip 1, tip 2 și gestațional prin intermediul unui curs centrat pe aspectele practice ale muncii acestora.

Cursul se desfășoară în perioada 14-16 noiembrie prin intermediul platformei RoDiabet și marchează Ziua Mondială a Diabetului, care în acest an are ca temă ”Asistenții medicali fac diferența”.

Alături de medic și de familie, un rol crucial în viața persoanei cu diabet o are asistentul medical educator ce îi vine în ajutor. Acest motiv a stat la baza alegerii temei anului 2020 ca fiind “Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”. Asistenții medicali reprezintă, la nivel mondial, mai mult de jumătate (59%) din personalul implicat în sistemul medical. Aceștia asigură îngrijirea de care persoanele cu diabet au nevoie, suportul pentru a trece prin momentele dificile, oferind în același educație pentru a-și îmbunătății stilul de viață.

În cadrul cursului vom învăța:

  • Care sunt factorii de risc pentru diabetul zaharat tip 1, tip 2, gestațional și alte tipuri de diabet zaharat
  • Cum identificăm semnele și simptomele diabetului, respectiv a complicațiilor acute și cronice asociate bolii – ce întrebări adresezi?
  • Care sunt criteriile de diagnostic și echilibru metabolic la pacienții cu diabet zaharat tip 1, tip 2, gestațional
  • Cum recunoaștem complicațiile acute (hipo/hiperglicemie) și ce acțiuni de corectare imediată sunt în competența asistentei medicale
  • Cum recunoastem complicațiile cronice și cum identificăm leziunile cutanate în diabet

Înscrierile la eveniment sunt gratuite și sunt disponibile  AICI.

Cursul online este o inițiativă a Clinicii de Nutriție și a Centrului Medical ConsultMed, organizat în colborare cu Ordinul cu susținerea Ordinul Asistenților Medicali generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și a Partenerilor Novo Nordisk, Palas și Primăria Iași, pe platforma RoDiabet.