Filtrul Nano-fotonic Fulerene generează lumină hiperpolarizată pornind de la molecula C60. Sună ermetic, nu-i așa? În spatele termenilor științifici se ascunde o realitate care ne poate schimba viața: Fulerene trateaza o serie de patologii apartinand dermatologiei, reumatologiei, chirurgiei plastice si estetice, medicinii sportive și medicinii generale.

Despre puterea vindecătoare a luminii se știe încă din vremea Egiptului Antic, iar în zilele noastre nici nu e nevoie să fii om de știință ca să observi cu ochiul liber efectul lipsei de lumină asupra corpului uman: zilele de iarnă mohorâte ne fac mai letargici și mai lipsiți de energie, iar popoarele care locuiesc în zone cu ierni grele și perioade de lumină scurte se confruntă mai mult cu depresii și tulburări psihosomatice.

Pentru a înțelege importanța descoperirii despre care scriem acum – lumina hiperpolarizată – trebuie să explicăm mai întâi de unde a pornit tehnologia Bioptron și de ce acest nou filtru Fulerene – care se poate aplica dispozitivelor Bioptron MedAll și Bioptron Pro 1 deja-existente – schimbă pentru totdeauna regulile jocului.

CÂND A DEVENIT LUMINA ȘTIINȚĂ: PRIMA FRONTIERĂ

În 1903, medicul danez Niels Ryberg Finsen era laureat cu Premiul Nobel în medicină pentru o descoperire extraordinară legată de terapia cu lumină. În 1893, Finsen a creat primul aparat ce genera lumină solară sintetizată tehnic şi a obţinut rezultate spectaculoase în tratarea bolnavilor cu un anumit tip de turberculoză cutanată. De atunci, Dr. Finsen este considerat fondatorul terapiei moderne cu lumină.

În perioada de început a fotomedicinei, în terapia cu lumină se foloseau preponderent si infraroșiile și ultravioletele spectrului.

La începutul anilor ’80, o echipă de cercetători a dezvoltat descoperirea medicului danez  creând o sursă de lumină care replica lumina produsă natural de soare, dar fără radiațiile UV nocive, și doar cu o parte din lumina infraroșie, fără efectul de încălzire și cu efecte stimulatoare asupra celulelor corpului uman. Cercetarea lor se baza, concret, pe „canalizarea” unei forțe cunoscute, într-un mod organizat, fiecare undă de culoare penetrând țesutul la adâncimi diferite, în funcție de lungimea de undă a culorii. Folosirea luminii ca mijloc de vindecare avea nevoie de un dispozitiv care să îmbine mai multe lungimi de undă benefice, pentru o acțiune coerentă asupra corpului. Acel dispozitiv, bazat pe descoperirea premiată cu Nobel a medicului Finsen, s-a numit Bioptron, aparat medical certificat în Uniunea Europeană, SUA și Canada.

De aproape 30 de ani, tehnologia Bioptron este folosită cu rezultate extraordinare și vizibile pentru afecțiuni dermatologice, plăgi la nivelul pielii, dureri cronice și musculare, reumatism și afecțiuni reumatoide, iritații cutanate, precum și pentru tot ceea ce ține de depresii sezoniere, tulburări de somn și stimularea proceselor de reparare și regenerare celulară.

În plus, aparatul este folosit și în medicina estetică și anti-aging, fiind demonstrat științific că lumina Bioptron stimulează producția de colagen și elastină.

Ca dovadă, în 2014 și 2015, a primit trofeul pentru Cel mai bun aparat pe bază de energie pentru prevenirea îmbătrânirii, la Congresul de Medicină Anti-Aging de la Paris. Tot lumina polarizată acționează și asupra punctelor de energie ale organismului – chakrele corespunzătoare unor organe din corp – pentru a restabili echilibrul nostru energetic.

Toate aceste utilizări sunt alternative neinvazive la multe terapii complicate din zilele noastre, cu rezultate și cazuistică dovedită în timp. Analizând lista de aplicații ale aparatului Bioptron, este clar că lumina polarizată are efecte concrete și cuantificabile asupra regenerării țesuturilor.

Doar că, în varianta ei POLARIZATĂ, lumina pătrunde câțiva milimetri în epidermă. Suficient pentru a vindeca și tonifia anumite țesuturi și a îmbunătăți dramatic afecțiuni ale pielii și dureri sistemice, dar, tocmai pentru că ea se oprește la nivelul epidermei, Zepter nu a făcut niciodată alte promisiuni legate de vindecarea efectivă a unor organe sau de chestiuni care implicau o acțiune mult mai profundă la nivelul corpului. Până acum.

DESCOPERIREA CARE SCHIMBĂ TOTUL: LUMINA HIPERPOLARIZATĂ

Dacă dispozitivul Bioptron a început cu un premiu Nobel, și noul filtru Fulerene a pornit tot de la un premiu Nobel, acordat în 1996 unei descoperiri extraordinare: o a treia formă de existență a carbonului în natură, după grafit și diamant.

Aceasta se numește Fulerene C60 și a fost denumită astfel după arhitectul american Buckminster Fuller, ale cărui domuri geodezice seamănă foarte tare cu structura moleculei C60 analizată la microscop: 20 de hexagoane și 12 pentagoane care formează o „cușcă” complexă, de formă sferică.

Descoperirea Fulerene C60 a schimbat pentru totdeauna domeniul cercetării în nanotehnologie și nanomedicină pentru că este extrem de stabilă, rezistentă la coroziune chimică și radioactivitate și prezintă proprietăți similare fotonilor de lumină.

Lăsând deoparte datele foarte tehnice, aplicabilitatea Fulerene C60 în lumea științifică este uluitoare: studiul acestei molecule atipice este considerat viitorul pentru eventuale tratamente împotriva cancerului, pentru baterii mai ușoare sau pentru combustibili care să poată fi utilizați inclusiv pentru rachete.

CE LEGĂTURĂ ARE FULERENE C60 CU BIOPTRON?

Totul a pornit de la faptul că molecula Fulerene C60 are o structură similară fotonilor de lumină, în sensul că, la fel ca lumina, prezintă o dualitate: se poate comporta atât ca particulă individuală, cât și ca undă electromagnetică.

Astfel, inspirați de proprietățile atipice ale moleculelor Fulerene, cercetătorii Zepter au creat și au patentat un filtru special nano-fotonic pentru Bioptron, bazat pe această moleculă. Scopul lui: să preia lumina polarizată și să o transforme, trecând-o prin filtrul nano-fotonic, într-o nouă formă de lumină, cu aceeași simetrie pe care o au moleculele Fulerene.

În termeni cât se poate de empirici și de ne-științifici, lumina polarizată trece prin această lentilă specială, care o ordonează perfect pentru a avea un efect chiar mai profund decât înainte.

Mai precis, dacă lumina polarizată Bioptron vindecă o mulțime de afecțiuni doar prin pătrunderea la câțiva milimetri în epidermă, noul filtru Fulerene aplicat pe aparatul normal Bioptron preia lumina polarizată și o face să… treacă prin noi. Da, la propriu.

Practic, lumina hiperpolarizată ajunge la nivelul organelor interne, trecând prin toate țesuturile fără ca nimic să o oprească. Și, ducând mai departe utilizările incredibile ale luminii, armonizează funcționarea întregului corp. Dacă utilizările Bioptron din ultimii 30 de ani erau deja extraordinare, noul filtru Fulerene duce aplicabilitatea dispozitivului la următorul nivel. Cum ar fi ca, doar prin câteva minute de folosire pe zi, să treacă prin corpul nostru o lumină vindecătoare și lipsită de orice fel de contraindicații?

Aceasta este, cu adevărat, revoluția concretă a noului filtru Bioptron, aplicabilă acum și aici. Gasiti mai multe informatii aici. Daca doriti sa testati aparatul in cabinetul dumneavoastra, va rugam sa faceti o solicitare la info@zepter.ro.