Pacientii cu diabet ar putea prezenta un risc mai mare de mortalitate daca contacteaza COVID-19, in aceasta situatie medicii care ii trateaza trebuie sa tina pasul cu cele mai recente recomandari si sfaturi ale expertilor.

Majoritatea informarilor referitoare la COVID-19 mentioneaza bolnavii de diabet ca una dintre categoriile cu risc ridicat de complicatii, probabil deoarece primele date care au venit din China, unde a fost raportat prima data virusul, au indicat o rata ridicata a deceselor la pacientii cu COVID-19 care a avut si diabet.

Intr-un articol publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane (JAMA), sunt relatate concluziile dintr-un raport, din luna februarie, privind 44.672 de cazuri confirmate ale bolii de la Centrul chinez pentru controlul si prevenirea bolilor. Rata totala a mortalitatii in acea etapa a fost de 2,3% (1.023 decese din 44.672 cazuri confirmate). Datele au indicat ca rata mortalitatii a fost mai mare in randul pacientilor infectati cu COVID-19 si cu comorbiditati preexistente, in special, boli cardiovasculare (10,5%), diabet (7,3%), boli respiratorii cronice (6,3%), hipertensiune arteriala (6%) si cancer (5,6%).

Cititi materialul integral pe: Diabet-az.ro