Terapia combinată, administrată o dată pe săptămână, cu insulină bazală icodec și semaglutidă, a fost non-inferioară in raport cu insulina glargin plus insulina aspart pentru scăderea HbA1c, în rândul adulților cu diabet zaharat de tip 2, conform rezultatelor topline dintr-un studiu de fază 3a.

În studiul COMBINE 3, 679 de adulți cu diabet zaharat de tip 2, controlat inadecvat cu insulină bazală, au fost repartizați aleatoriu pentru a primi o combinație de insulină bazală icodec și semaglutidă  sau 100 de unități de insulină glargin plus insulină o dată pe zi și aspart injectat de 2 până la 4 ori pe zi, la ora mesei, timp de 52 de săptămâni. Adulții din studiu au avut o HbA1c inițială de 8,3% și o greutate corporală inițială de 85,8 kg.

La 52 de săptămâni, terapia combinată a demonstrat non-inferioritate. Grupul care a primit insulină combinată icodec și semaglutidă a avut o reducere a HbA1c de 1,47 puncte procentuale, comparativ cu o reducere a HbA1c de 1,4 puncte procentuale pentru cei care au primit insulină glargin plus insulină aspart.

Grupul de terapie combinată a pierdut 3,6 kg din greutate corporală la 52 de săptămâni, în timp ce, cei care au primit insulină glargin și insulină aspart au câștigat 3,2 kg. Au existat 0,26 evenimente de hipoglicemie pe pacient-an de expunere pentru cei care au primit terapia combinată, comparativ cu 2,18 evenimente pe pacient-an de expunere cu insulina glargin plus insulina aspart.

Suntem foarte încântați să împărtășim rezultatele primei fazei a studiului pentru terapia combinată, administrată o dată pe săptămână. Rezultatele demonstrează potențialul acestei terapii de a simplifica intensificarea insulinei prin reducerea sarcinii injectării la o singură injecție pe săptămână, comparativ cu aproximativ 28 de injecții pe săptămână pentru persoanele cu diabet de tip 2, controlate inadecvat cu insulină bazală, oferind în același timp control glicemic, precum și beneficii în greutate și rate mai scăzute de hipoglicemie,” , a declarat Martin Holst Lange, vicepreședinte executiv pentru dezvoltare la Novo Nordisk, într-un comunicat de presă.

Programul de studii COMBINE de faza 3a include trei studii randomizate, dintre care COMBINE 3 a fost primul care a avut rezultate de top.

 

Sursa: Healio.com