Asociația Sprijin Pentru Diabet a organizat sâmbătă, 14 octombrie, Conferința ”Noi și Diabetul”, cu tema ”Noutăți și tehnologii avansate în managementul diabetului zaharat de tip 1”, singurul eveniment de educație medicală a comunității cu diabet zaharat tip 1 de această amploare. Ediția din această toamnă, reluată după 3 ani de pauză cauzată de contextul epidemiologic, a reunit 250 de participanți, din 22 de județe.

Programul a cuprins 8 ore dedicate educației medicale de înaltă calitate științifică, interacțiuni directe între medici și pacienți, share de experiență și experiențe. Lucrările prezentate în cadrul acestei ediții au fost:

  • Anul 2023 în Diabetul zaharat tip 1
  • Managementul zilelor de boală la pacienții cu Diabet zaharat tip 1
  • Cu diabetul la școală
  • Ce dispozitiv este mai bun: Pompa sau Penul? – Sesiune interactivă
  • Abordarea Hipercolesterolemiei la copilul și tânărul cu Diabet zaharat tip 1
  • Bolile autoimune ce însoțesc Diabetul zaharat tip 1
  • Esențial pentru nou descoperiți- Sesiune interactivă

Speakeri importanți din domeniu au luat cuvântul în cadrul conferinței: dr. Mihaela VLĂICULESCU, Medic primar Diabet, Nutriție si Boli Metabolice, medic primar Medicinaă Internă, cercetator științific principal, dr. Cătălina NICULESCU, Medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și dr. Ștefana MOISA, Medic primar Pediatrie, medic specialist Cardiologie și Cardiologie Pediatrică, Doctor în Științe Medicale.

Mă bucură enorm că am reușit să reluăm acest eveniment științific și educațional medical dedicat pacienților, și mai ales că am reușit să avem din nou audiență de pe întreg teritoriul țării. Mă bucură să văd comunitatea unită, cu membrii vechi care îi susțin și îi preiau pe cei noi, începători în diabet. A fost o zi plină de informație, inclusiv pentru noi, medicii, dar și de sentimente, de bucuria revederii, de mândria de a vedea copiii mici pe care i-am îngrijit, care acum sunt adolescenți, dar și adulți ce înfruntă zilnic diabetul de peste 30 ani” a declarat dr. Mihaela Vlăiculescu, președinte și fondator al Asociației Sprijin pentru Diabet la finalul conferinței.