Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Ascotid Mureș a organizat ediția cu nr. 9 a proiectului DiaMount Challenge pentru tinerii insulinodependenți.
Vârful Negoiu, din Munții Făgăraș, al doilea ca înălțime din România, cu o altitudine de 2535 m, a pus la încercare un grup de tineri insulinodependenti, care au avut o experiență unică. Senzorii de glicemie și pompele de insulină i-au ajutat să-și atingă scopul și să-și testeze limitele la efort prelungit.
Aventura ”Cu diabetul deasupra norilor”, ajută tinerii să îsi depășească fricile și să arate că ai nevoie doar de curaj, echilibru, voință și o monitorizare corectă a glicemiei ca să urci pe cele mai înalte vârfuri muntoase din România, încurajând tinerii să ducă o viață activă, iar diabetul să nu fie o piedică pentru a-și urma visele.
Iar din ceea ce povestesc participanții, a fost din nou o ediție specială.
”A fost o tura spectaculoasă, grea, suprasolicitantă și extrem de provocatoare pentru grupul mult prea înverșunat să cucerească încă un vârf și un traseu de 12 ore pe Munții Făgăraș, pe vf. Negoiu de 2535 pe la lacul Călțun 2135 m. Canyioningul a fost la fel de fabulos și unic, care le-a suprasolicitat organismul și cu toate acestea nu a fost nevoie de ajutor medical sau alte intervenții. Glicemiile bine controlate, cu senzori de glicemie și pompe de insulină, cu multă seriozitate și curaj.

Explicația este vizibila, participanții au devenit niste profesioniști, tineri responsabili, un grup sudat de prieteni care s-au purtat exemplar și nu vă puteți imagina cătă determinare a fost pe ei să ajungă cu diabetul deasupra norilor. Cum un astfel de proiect nu poate avea loc doar cu EROI, avem nevoie de sponsori si ghizi care au sustinut financiar supravegheat aceste momente de neuitat.” au scris organizatorii pe pagina dedicată proiectului.