Glucagonul necesar copiilor insulino- dependenți va fi disponibil în curând, în baza unei autorizații speciale emise de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Asociațiile de pacienți participante la cea de-a XII-a ediţii a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi au semnalat că se confruntă  cu discontinuități în ceea ce privește glucagonul pentru copiii insulino- dependenți cu vârsta mai mică de 4 ani.

”Glucagonul este unul dintre primele medicamente pentru care am convenit deja că vom acorda o autorizație în baza clauzei Cipru – Ordinul 1540/2021. Acest cadru legal permite recunoașterea ușoară a unor autorizații din Uniunea Europeană fără o procedură propriu-zisă de evaluare. Suntem în curs de redactare a documentelor, așteptăm necesarul de la comisia de specialitate. Mă aștept ca în cel mult două săptămâni să avem autorizația și medicamentul să fie apoi rapid distribuit”, a anunțat prof. dr. farm. Robert Ancuceanu, președintele ANMDMR.

 

Detalii pe Centrulantidiabetic.ro.