Vineri, 27 noiembrie 2020, începând cu ora 17.00, așa cum ne-am obișnuit, ne întâlnim pentru o nouă ediție a Orei Pacientului RoDiabet. Va fi o întâlnire dedicată noilor tehnologii, aplicațiilor și tuturor device-urilor care pot oferi sprijin, suport și pot îmbunătăți viața persoanelor cu diabet.

Combinaţia tehnologie – sănătate a schimbat fundamental modul în care privim și gestionăm diabetul. Boală cronică, cu complicații multiple, diabetul este foarte dificil de gestionat, dar ultimii ani au adus pe piață o gamă largă de dispozitive inovatoare, menite să simplifice viețile pacienților cu diabet. De la aplicații pe telefon care te ajută să monitorizezi fluctuațiile glicemiei și să ții diabetul sub control, până la dispozitive implantabile care monitorizează nivelul glicemiei fără înțepături și pompe automate de insulină care livrează doza optimă la momentul potrivit.

Actuala ediție, ediția cu numărul 6, va fi coordonată de Conf. Dr. Anca Pantea Stoian și va reuni câteva dintre cele mai noi aplicații din România.

Vineri, 27 noiembrie vom discuta cu dr. Gabriel Tatu Chițoiu despre Aplicația Dahna, dezvoltată pentru a ne educa cum să mâncăm sănătos. Aplicația a fost lansată sub egida Cardioscience și este singura aplicație mobilă de pe piața din România care configurează, în mai puțin de 5 minute, meniuri conform profilului metabolic al utilizatorului.

De la Asist. Univ. Dr. Laura Gaiță vom afla cum funcționează și care sunt beneficiile aplicației de telemedicină TeleDiabet, implementată la Timișoara și cum a ajutat această tehnologie persoanele cu diabet din Banat.

Reprezentanții companiei Liamed ne vor arăta cum funcționează, ce  beneficii și ce atuuri are sistemul Mesi M tablet, un sistem inteligent de monitorizare la domiciliu care îți poate salva viața.

Iar cum Ora Pacientului nu putea trece fără a face auzită și vocea pacienților, o vom avea alături din nou pe Ines Nerina, cunoscuta ”Type 1 Dreamer” care ne va povesti experiența sa legată de senzori și pompe, ce a funcționat și ce nu, care sunt atuurile dar și dezavantajele lor, care sunt plusurile sau minusurile pe care le-a identificat de-a lungul utilizării lor.

Pentru a vă înscrie la webinar, accesați acest link

 

RoDiabet Ora Pacientului este o inițiativă a platformei RoDiabet, dezvoltate de Oameni și Companii din septembrie 2018 . Întâlnirile sunt organizate lunar și reunesc specialiști diabetologi, cardiologi, nefrologi, medici de familie și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți cu diabet și abordează teme de interes pentru persoanele cu diabet.

Întâlnirile sunt organizate cu sprijinul partenerilor de la Alliance Healthcare RomâniaRegina MariaNovo NordiskMerckBoehringer IngelheimLiamedAlphega Farmacie și Dahna.