Rețeaua de sănătate Regina Maria împlinește anul acesta 25 de ani de existență, un sfert de secol de medicină privată în România, în care a început să pună bazele următorului sfert de secol, pregătind deja mii de medici și asistenți medicali.

Rețeaua Regina Maria este singurul furnizor medical din România cu o preocupare constantă pentru formarea și pregătirea continuă a personalului medical. Surgical Training Institute (STI) – singurul centru privat de training în chirurgie minim-invazivă, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali – unică în România, și bursele pe care le oferă anual studenților la medicină sunt doar o parte dintre inițiativele de educație ale Rețelei.

Echipa de experți din România și de peste hotare din cadrul STI, coordonată de Prof. Dr. Cătălin Copăescu, are o experiență de peste 20 de ani în organizarea de cursuri și a instruit peste 2500 de specialiști până acum. Beneficiarii cursurilor au fost peste 2000 de medici și peste 500 de studenți la Medicină din România și străinătate.

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, lansată în acest an, este primul program academic dedicat asistenților medicali, cu diplomă oferită de o facultate internațională. Fondată în colaborare cu Coventry University din Marea Britanie și cu Grupul Educativa, academia oferă un program de licență de 3 ani, în limba engleză, similar celui urmat de asistenții medicali din Marea Britanie.