Ce spun specialistii

DR. ADRIAN PANĂ: COMPLICAȚIILE DIABETULUI ZAHARAT SUNT SEMNIFICATIVE ATÂT DIN PUNCT DE VEDERE AL MORTALITĂȚII RIDICATE, CÂT ȘI AL COSTURILOR DE TRATAMENT

Feb 6, 2020

Dr. Adrian Pană, CEO și Fondator al Center for Health Outcomes & Evaluation, consideră că diabetul reprezintă o problema majoră de sănătate în Romania, pe de o parte din cauza prevalenței ridicate și în continuă creștere în ultimii ani și a mortalității importante prin complicații asociate acestuia,iar pe de altă parte, din cauza costurilor medicale și sociale semnificative pentru sistemul de sănătate și bugetul de stat.

DR. DACIANA TOMA: LA UN ADULT CARE NU PREZINTĂ FACTORI DE RISC PENTRU DIABET SAU ARE UN RISC SCĂZUT, INTERVALUL OPTIM PENTRU CONTROLUL GLICEMIEI ESTE DE 3 ANI

Dec 21, 2019

Dr. Daciana Toma, Medic Primar – Medicină de Familie, Coordonatorul Grupului de lucru Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice al Societății Naționale de Medicina Familiei, afirmă într-un interviu acordat portalului RoDiabet.ro că “prevenirea diabetului este altceva decât diagnosticul precoce”: dacă prevenția primordială ne învață să trăim sănătos.

CONF. DR. BOGDAN TIMAR: INTERVENȚIA PRECOCE ÎN TRATAMENTUL DIABETULUI ZAHARAT TIP 2 ARE O IMPORTANȚĂ DEOSEBITĂ, DEOARECE POATE OPRI SAU ÎNCETINI SEMNIFICATIV EVOLUȚIA AFECȚIUNII

Dec 18, 2019

Tendința, observabilă la nivel mondial, în care una din două persoane care are diabet nu este diagnosticată, este prezentă din păcate și în România.

PACIENTI

RODICA MOLNAR, ASCOTID MUREȘ: SUCCESUL TRATAMENTULUI DEPINDE DE RELAȚIA PACIENT/MEDIC ȘI DE ÎNCREDEREA RECIPROCĂ A ACESTORA

Dec 19, 2019

Diabetul fiind o boală ce presupune multă educație, pe lângă tratamentul prescris de medic, un pacient educat reduce semnificativ posibilitatea de a dezvolta complicații. Este opinia Rodicăi Molnar, președintele Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș.

LILIANA MOLDOVEANU (ASOCIATIA SWEET LAND CONSTANTA): AVEM PARTE DE O INVAZIE DE FAKE-NEWS, TOATA LUMEA VINDECA DIABETUL PE SEAMA NAIVITATII PACIENTILOR!

Dec 19, 2019

Liliana Moldoveanu, presedintele Asociatiei Sweet Land Constanta, care se adreseaza si se ocupa in mod special de familiile si copiii cu diabet, apreciaza ca este nevoie de o ragandire a managementului diabetului zaharat in Romania.

CARMEN ANGELA MIHAI (ASOCIATIA DIABETICILOR PRAHOVA): PRIN COLABORAREA MEDICILOR SPECIALISTI CU ASOCIATIILE DE PACIENTI SE POT REALIZA MULTE LUCRURI BENEFICE

Dec 19, 2019

Directorul executiv al Asociatiei Diabeticilor Prahova, Carmen Angela Mihai, sustine ca nevoile pacientilor cu diabet zaharat sunt multiple, în funcție de vârstă și de tipul afecțiunii.

DIABETUL DE TIP 2 SI BOLILE CARDIOVASCULARE

DIABETUL DUBLEAZĂ RISCUL DE INSUFICIENȚĂ CARDIACĂ

Jan 16, 2020 |

Glicemia mare poate afecta în mod direct riscul de insuficiență cardiacă. Numărul americanilor diagnosticați în fiecare an cu diabet continuă să crească. Aproape 1 din 10 persoane din Statele Unite au diabet, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

DISCUTAȚI CU MEDICUL DUMNEAVOASTRĂ DESPRE RISCUL CARDIOVASCULAR

Nov 25, 2019 |

Afecțiunile cardiovasculare se referă la toate bolile care afectează inima și vasele de sânge. Diabetul de tip 2 provoacă o creștere a glicemiei, ceea ce ulterior poate duce la deteriorarea vaselor de sânge.

CARE SUNT FACTORII DE RISC PENTRU BOLILE CARDIOVASCULARE?

Nov 25, 2019 | 

Bolile cardiovasculare apar atunci când vasele de sânge se îngustează atât de mult încât cantitatea de sânge care circulă în organism se reduce drastic. 

INFOGRAFICE

Ce este diabetul de tip2?

Glicemia ridicata iti poate afecta inima

Glicemia ridicata iti poate afecta inima

Scade riscul aparitiei bolilor de inima

Tipuri de diabet

Mancare sanatoasa pentru sanatatea inimii

MULTIMEDIA

INES NERINA, DESPRE FACTORII DE RISC ÎN BOLILE CARDIOVASCULARE ÎN DIABETUL DE TIP 2

CAMPANIE SUSȚINUTĂ DE