Un turn combinat de laparoscopie 4k de la SonoScape a fost prezentat, în premieră, de compania Liamed, la Congresul de Coloproctologie care s-a desfășurat în perioada 17-19 martie la București. Liamed a fost prezent cu un sistem combinat de laparoscopie 4K cu videocolonoscopie, de la SonoScape, o o configurație care permite ca în blocul operator să poată fi utilizat atât laparoscopul, cât și colonoscopul, prin schimbarea unui singur cablu la sursa de lumină utilizată. Sistemul de la SonoScape poate fi folosit atât de către medicii de chirurgie generală, cât și de către cei de chirurgie toracică. Turnul poate combina sistemul 4k de laparoscopie cu  sau cu bronhoscopul pentru examinare și diagnostic.

Service și training în România

SonoScape este al 3-lea mare producător de sisteme combinate de endoscopie la nivel mondial, și vine cu o serie de avantaje foarte importante pentru medicii români. În primul rând, Liamed deține service autorizat SonoScape în România, astfel încât asigură aici toate reparațiile, dar și operațiunile de verificare și mentenanță care se fac din 3 în 3 luni. Totodată, specialistii de la Liamed ofera instructaj tuturor medicilor care folosesc echipamentele SonoScape. Medicii interesați de echipamentul de la SonoScape pot participa la demonstrații făcute de colegii noștri, chiar la ei în spital.

Workshop hands-on de endoscopie digestivă

Concomitent cu Congresul de Coloproctologie, o echipă de la Liamed a participat și la un workshop hands-on de endoscopie digestivă intervențională, organizat de Dacomedical, un alt furnizor de echipamente medicale din București. Aici, Liamed a pus la dispoziția participanților un sistem complet de  SonoScape, cu toate accesoriile aferente.

La workshop au participat 18 medici gastroenterologi și chirurgi, care au avut ocazia să testeze sistemele de endoscopie flexibilă de la SonoScape, prin aplicarea de clipuri, preluare de biopsie și introducerea de baloane gastrice.

Ambele sisteme de endoscopie rigidă și flexibilă de la SonoScape s-au bucurat de un mare succes la evenimentele din București. Liamed este distribuitor  SonoScape în România. Mai multe produse și detalii găsiți pe site-ul www.liamed.ro.