În această zi specială, ne unim pentru a sărbători Ziua Mondială a Diabetului, sub deviza “Know Your Risk, Know Your Response”. Este un apel la acțiune și la conștientizare asupra unei afecțiuni care afectează milioane de vieți în întreaga lume.

“Know Your Risk” – Cunoașterea riscului este primul pas către prevenție și gestionarea diabetului. Este momentul să înțelegem că fiecare dintre noi poate fi afectat de această boală, indiferent de vârstă sau antecedente medicale. Prin monitorizarea regulată a glicemiei, evaluarea factorilor de risc și adoptarea unui stil de viață sănătos, putem reduce probabilitatea de a dezvolta diabet sau de a controla mai bine această afecțiune dacă suntem deja diagnosticați.

“Know Your Response” reprezintă angajamentul nostru de a face schimbări pozitive în viața noastră și în comunitățile noastre. Fie că este vorba de a face alegeri alimentare mai sănătoase, de a menține un nivel de activitate fizică sau de a ne implica în educarea și sprijinirea celor afectați de diabet, fiecare gest contează.

În această zi, să ne amintim că suntem uniți în lupta împotriva diabetului. Prin cunoașterea riscului și acțiunea responsabilă, putem face o diferență semnificativă. Haideți să fim un exemplu pentru cei din jurul nostru și să arătăm că putem controla această afecțiune și că nu suntem singuri în această luptă.