Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Fundația ,,Cristian Șerban” pentru ajutorarea copiilor bolnavi Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” Timișoara, Clinica de Diabet, Nutritie și Boli Metabolice Timișoara și Centrul Medical ,,Cristian Șerban” Buziaș

Organizează, la Centrul Medical ,,Cristian Șerban” din Buziaș, cursul cu tema ,,Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr”.

Pot participa medici specialiști și rezidenți (ani mari) de diabet, nutriție și boli metabolice, precum și medic specialiști și rezidenți (ani mari) de pediatrie.

Perioade de desfășurare:

  • 25-29.06.2019
  • 30.07-03.08.2019 

Teme:

  1. Controlul glicemic: importanță, criterii de apreciere, calitate, oscilații glicemice, senzori glicemici individuali și profesionali.
  2. Insulinoterapia în diabetul zaharat tip 1: tipuri de insulină, strategii, pompe de insulină, titrarea inițială, adaptarea dozelor etc.
  3. Hipoglicemiile: practica prevenirii și tratamentului lor. Zilele de rău.
  4. Plan nutrițional individualizat: întocmirea dietei zilnice a unor pacienți.
  5. Prezentare de cazuri. Screeningul complicațiilor diabetului zaharat tip 1 la copil.

Acest curs se va desfășura pentru cel de-al 4-lea an consecutiv, sub egida Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și în organizarea Fundației și Centrului Medical ,,Cristian Șerban” din Buziaș.

Înscrierile se realizează în baza unei solicitări scrise, transmise pe e-mail, cu subiectul „Curs Tratamentul DZ tip 1 la copil si tânăr” și menționarea perioadei pentru care se optează, la:

În toți anii anteriori, cursul s-a bucurat de un interes deosebit, dovadă fiind numărul de peste 150 de participanți, medici specialiști și rezidenți de diabet, pediatrie și endocrinologie din întreaga țară. Cursul acesta, cu valențe eminamente practice, se desfășoară în continuarea tradiționalului simpozion de diabet pediatric de la Buziaș (1996-2013) și a cursurilor din anii 2014 și 2015, ceea ce înseamnă nu mai puțin de 23 de ediții și cea mai mare experiență în domeniul diabetului copilului, în România.