Asociația Luna Albastră Diabet caută sprijin pentru a ajuta copiii și vârstinicii cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus. Asociatia își propune ajutorarea familiilor cu copii aflați îm situații de risc și a vârstnicilor copleșiți de aceeași afectiune.

”Nu excludem în a ajuta orice om aflat zilele acestea în imposibilitatea de a-și procura alimente, medicamente și consumabile de igienă și medicale.

Fiica mea, Theodoara, are diabet insulino dependent de la frageda vârstă de 6 ani și jumatate. De atunci, ca mamă, lupt pentru a-i oferi o viață cât mai aproape de normalitate. Pentru a evita multiplele înțepături zilnice, necesare pentru monitorizarea glicemiei (uneori și câte 10-12/zi) și pt a da răgaz micuțelor degețele să se refacă, apelăm la senzorii de monitorizare a glicmiei. Ca micuța mea sunt mii de copii în țară, iar apariția coronaviruslui nu i-a vindecat ca prin minune, ci îi pune acum pe ei și părinții lor în situații și mai dificile, în care au nevoie de ajutor pentru a-și procura tratamentele”, explică Simona Ion, fondatoarea Asociației Luna Albastră Diabet.

Cititi articolul integral pe Europafm.ro