Acestă afecțiune poate influența viața sexuală a unei persoane nu doar din perspectiva fizică, ci și din punct de vedere emoțional. Vorbiți deschis despre aceste probleme cu partenerul sau partenera dumneavoastră.

Și femeile, și bărbații pot fi afectați

Diabetul are efecte negative mai ales asupra bărbaților, care se pot confrunta cu disfuncții erectile provocate de nivelul crescut de glucoză. 

Dar și femeile pot fi afectate de complicațiile diabetului, confruntându-se cu infecții ale tractului urinar sau ale zonei vaginale, cu uscăciune vaginală sau dereglări ale orgasmului. 

Vorbiți cu medicul dumneavoastră

De multe ori există terapii și tratamente care să amelioreze problemele de natură sexuală, de aceea este important să discutați cu medicul dumnevoastră. În plus, disfucționalitățile sexuale pot avea impact emoțional semnificativ asupra celor afectați și a partenerului de cuplu. Stresul rezultat duce la creșterea nivelului glucozei în sânge, care duce, mai departe la apariția complicațiilor. Ruperea acestui cerc vicios trebuie făcută cât mai curând, cu ajutorul medicilor și a profesiniștilor în diabet.