Locuitorii sectorului 1 care doresc să-şi evalueze starea de sănătate vor beneficia gratuit de teste de glicemie şi de măsurarea tensiunii arteriale, joi şi vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.
Campania, organizată de Primăria sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, se va desfăşura joi, în intervalul 09,00 – 18,00, în incinta complexului medical din strada Caraiman 33 A.
Cu această ocazie, o echipă de medici şi asistenţi medicali din cadrul Complexului Multifuncţional Caraiman va face gratuit teste de glicemie şi tensiune arterială. În plus, în intervalul 09,00 – 16,00, un medic diabetolog voluntar va oferi consiliere de specialitate celor care vor să îşi evalueze starea de sănătate.
Acţiunea va continua şi vineri, în Centrul Comercial Orhideea (Splaiul Independenţei nr. 210-210B), în parteneriat cu Colegiul UCECOM “Spiru Haret” – Şcoala Postliceală Sanitară. Aici testările de glicemie se vor face în intervalul orar 09,00 – 19,00.
Acesta este al treilea an consecutiv în care Primăria sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, susţine, printr-o iniţiativă de acest gen, Ziua Mondială a Diabetului, marcată anual pe 14 noiembrie.
Complexul Multifuncţional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, care oferă servicii gratuite locuitorilor, menţionează Primăria sectorului 1.