Un studiu recent, publicat în Jurnalul Asociației Americane a Inimii, a constatat că o dietă bazată pe un număr redus de calorii a avut un impact mai mare asupra creșterii în greutate decât postul intermitent.

O greutate normală este necesară pentru o viată sănătoasă și fără complicații, iar oamenii pot folosi o mare varietate de metode pentru a pierde în greutate.

Postul intermitent, sau mâncatul în anumite intervale de timp, este una dintre metodele care a crescut în popularitate în ultimii ani. Cu toate acestea, cercetătorii încă studiază această metodă pentru a înțelege dacă și cum influențează pierderea în greutate. Există multe moduri de a face postul intermitent, poate însemna să nu mănânci în anumite zile sau să mănânci doar în anumite momente ale zilei.

Unele studii sugerează că postul intermitent poate ajuta oamenii să piardă grăsimea corporală și la reducerea riscului de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare, dar există și potențiale pericole ale acestei metode.

„În general, dietele sunt mai dificil de studiat, deoarece modificările dietetice nu au un efect imediat asupra sănătății. Participanților la studiu le este greu să urmărească ceea ce mănâncă și puțini pot ține o dietă pe termen lung pentru ca efectele benefice să fie măsurate. Susținătorii postului intermitent evidențiază o serie de beneficii potențiale, dintre care unele sunt susținute de cercetări, inclusiv îmbunătățiri ale pierderii în greutate, gândirii și memoriei, diabetul zaharat de tip 2, sănătatea țesuturilor și chiar performanța fizică”, remarcă Beata Rydyger, nutriționist.

Reducerea caloriilor pentru pierderea în greutate

Acest studiu a inclus 547 de participanți recrutați din trei sisteme de sănătate diferite.

Cercetătorii au colectat informații despre participanți prin intermediul dosarelor electronice de sănătate și prin utilizarea unei aplicații mobile specializate numită Daily24. Participanții au putut înregistra când au mâncat, dimensiunea mesei, orele în care au mers la culcare și când s-au trezit, timp de 6 luni.

Pentru fiecare masă înregistrată, participanții au estimat dimensiunea mesei la mai puțin de 500 de calorii (mici), 500-1.000 de calorii (medie) sau mai mare de 1.000 de calorii (mare).

Autoarea studiului, Dr. Wendy Bennett, a spus că au analizat apoi legătura dintre intervalele de masă, timpul dintre trezire și ora de culcare și timpul dintre ultima masă și ora de culcare.

Cercetătorii au descoperit că timpul de la prima masă a zilei până la ultima masă a zilei nu a fost asociat cu modificări ale greutății. Cu toate acestea, au descoperit că consumul de mese mai frecvente și mai bogate în calorii a favorizat creșterea în greutate.

În urma studiului s-a demostrat că postul intermintent poate să nu reducă creșterea în greutate în timp, consumul de mese bogate în calorii și mai rare a fost asociat cu creșterea în greutate, iar mesele cu puține calorii și maidese au fost asociate cu pierderea în greutate.

Datele despre postul intermitent sunt încă în curs de dezvoltare, așa că niciun studiu nu oferă dovada că metoda este eficientă sau ineficientă. Acest studiu special a avut, de asemenea, câteva limitări de luat în considerare. Studiul a avut, de asemenea, un timp de urmărire relativ scurt, ceea ce a dus la mai puține măsurători de greutate și la scăderi ale preciziei măsurătorilor. De asemenea, cercetătorii nu au putut măsura intențiile participanților de a pierde în greutate înainte de înscrierea lor în studiu.

„Sunt necesare studii controlate randomizate care se adaptează la aportul caloric pentru a testa în continuare rolul momentului de alimentație în prevenirea creșterii în greutate și, de asemenea, a pierderii în greutate”, a adăugat Dr. Wendy Bennett.

 

Material preluat și tradus de pe: https://www.medicalnewstoday.com/articles/weight-loss-study-finds-calorie-restriction-more-effective-than-intermittent-fasting.