Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu are secţie de diabet, ci doar un compartiment care se ocupă de cei peste 13.000 de pacienţi care suferă de această boală, deoarece normativul prevede existenţa a trei medici diabetologi pentru înfiinţarea unei secţii, iar unitatea are doar doi.
“Nu avem doctori. În momentul în care ne vom mări schema de personal cu cel puţin un medic, atunci toate lucrurile se vor rezolva fără niciun fel de problemă. În acest moment, funcţionăm cu 20 de paturi şi doi medici. Într-adevăr, insuficient pentru un program extraordinar de mare de ambulatoriu şi pentru foile de zi şi pentru foile de internare continuă. Repet, avem nevoie de personal medical calificat superior”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Alina Neacşu.
Medicul primar Cristiana Voineag, unul dintre cei doi medici ai Compartimentului de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila reclamă numărul mic de paturi şi timpul foarte mare de aşteptare la care sunt supuşi pacienţii cu asemenea afecţiuni.
“Compartimentul implică 20 de paturi şi ambulatoriu integrat în spital. Paturile sunt puţine pentru numărul mare de pacienţi. Când vin şi se internează, stau şi câte doi în pat. Timpul de aşteptare este foarte lung. Pentru ca acest compartiment să se transforme în secţie este nevoie de trei medici. Trebuie scos neapărat un post la concurs pe ambulatoriu”, a declarat Cristina Voineag.
În medie, 50-60 de pacienţi cu diabet vin în ambulatoriu pentru a fi văzuţi de cei doi medici, care se ocupă şi de bolnavii internaţi în spital şi de cazurile care vin la Unitatea de Primiri Urgenţe.