Diabetul zaharat de tip 2 poate fi deseori prevenit, iar complicațiile sale majore, cum ar fi neuropatia diabetică, pot fi evitate. Sportul, alimentația, controlul stresului, renunțarea la fumat sunt factori de risc care pot influența mult calitatea vieții unei persoane cu diabet.
Despre toate aceste lucruri se va discuta în cadrul evenimentului „Tu și Diabetul 2.0”, pe 14 noiembrie 2019, la București, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.
Vino și tu la acest eveniment să discuți deschis cu persoane cu diabet, medici specialiști și asociații de pacienți despre prevenție, complicații și ultimele tehnologii care ajută la controlul glicemic.

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab susține cauza evenimentului „Tu și Diabetul 2.0” de a informa corespunzător atât persoanele aflate la risc pentru diabet, cât și persoanele deja diagnosticate.

Diabetul de tip 2 nu te obligă să ții în buzunar o doză de insulină și e, de multe ori, trecut cu vederea la primele semne.  Ignorat, ajunge însă să „atingă” inima, vasele de sânge, nervii, ochii și rinichii.

Mai mult, în ultimii ani s-a constatat că afectează tot mai mai mulți copii, pe măsură ce obezitatea infantilă crește.

Dacă unul dintre părinții tăi a avut diabet, ai un risc mai mare de a face și tu această boală. Dacă ești supraponderal sau chiar obez, ești, de asemenea, într-o categorie de risc crescut, indiferent de vârstă. Dacă ai avut diabet în timpul sarcinii, și acesta este un factor de risc.

Sportul, alimentația, controlul stresului, renunțarea la fumat pot schimba mult calitatea vieții unui diabetic.

Diabetul de tip 2 poate fi, însă, deseori prevenit, iar complicațiile – evitate. Protejează-ți familia – informează-te corect și vino să înveți cum folosești aplicațiile și smartphone-ul ca să ții sub control valorile glicemiei.

Vino pe 14 noiembrie la „Tu și Diabetul 2.0”, o întâlnire-seminar pentru 100 de oameni activi – diabetici și apropiați ai lor. Invită-ți mama, tatăl, soțul sau soția, fiul, fiica sau prietenii, colega însărcinată ori amicul cu care râzi uneori când refuză să mai urce pe cântar.

Vom testa ultimele aplicații pentru telefoane mobile care se leagă direct la glucometre și vom sta de vorbă cu medici diabetologi, cu psihologi, cu voluntari ai asociațiilor de pacienți.

Te așteptăm la Face Convention Center, la Romexpo, pe 14 noiembrie, de la ora 17.00.

Înscrierile se fac aici: https://pacientul20.ro/eveniment/