În mod convenţional, medicii operează cu asumpţia că unele maladii sunt rezultatul unor factori de mediu sau genetici care nu pot fi transmişi de la o persoană la alta.
În documentele diferitelor organizaţii implicate în sănătatea publică, dar şi în manualele de medicină, bolile non-transmisibile sunt definite ca acele maladii care sunt cauzate de o combinaţie de factori genetici, de mediu şi de stil de viaţă şi care nu pot fi trece de la o persoană la alta. Printre aceste boli, conform oamenilor de ştiinţă, se numără cancerul pulmonar, bolile de inimă, diabetul sau obezitatea.
Un studiu recent al unor cercetători conduşi de către dr. Brett Finlay, microbiolog al Universităţii Columbia Britanică, Canada, a ajuns la concluzia că unele dintre maladiile pe care medicii le considerau netransmisibile între oameni prin intermediul bacteriilor, viruşilor sau fungilor ar putea să fie, totuşi, transmise cu ajutorul acestora, notează Medicalxpress.
„Dacă ipoteza noastră se dovedeşte corectă, va rescrie manualele despre sănătatea publică”, explică dr. Brett Finlay, autor principal al studiului.
Citiți articolul integral pe DESCOPERA.ro