Marele fotbalist Zinedine Zidane a spus cândva “Am plâns pentru că nu aveam adidași să joc fotbal cu prietenii mei, însă într-o zi am văzut un om fără picioare și am realizat cât de bogat eram de fapt”.

Ne aflăm, astăzi, la debutul campaniei de promovare a Zilei Internaționale a Podiatriei 2020 ce se va celebra în data de 8 octombrie. Am dorit să deschidem această primă comunicare din cadrul campaniei într-o notă mai puțin formală, pentru a surprinde dintr-un alt unghi mesajul Zilei Internaționale a Podiatriei din acest an. Podiatria este profesia care salvează membrele inferioare de la amputație și “pune oamenii pe picioare”.

De la sportivi de performanță până la persoane cu diabet zaharat, cu toții au nevoie de ajutorul podiatrului pentru a-și păstra sau a-și recăpăta integritatea picioarelor. Podiatrul este singura soluție pentru o îngrijire medicală corectă și optimă a picioarelor. Acesta joacă un rol vital atât pentru persoanele cu diabet, cât și pentru persoanele cu diverse alte boli care afectează picioarele (neurologice, ortopedice, dermatologice, vasculare ș.a.m.d.)

Cititi articolul integral pe: Podiatrie.ro