Dr. Mihaela Posea, medic specialist de diabet, nutriţie şi boli metabolice la Clinica Smart Nutrition, doctor în ştiinţe medicale, certificată de Federaţia Mondială a Obezităţii, vorbeşte despre motivele care-i determină pe pacienţi să ceară sfatul unui medic nutriţionist şi despre bolile care pot fi tratate şi prin schimbarea regimului alimentar.

„Sunt două motive principale pentru care pacienţii apelează la un medic specialist în diabet, nutritie şi boli metabolice: fie au fost diagnosticaţi cu diabet zaharat sau au simptome legate de această boală – urinează des, beau multă apă, stare de oboseală accentuată; fie au probleme de greutate şi vor să mai scape de câteva kilograme“, punctează medicul specialist.

Este important ca persoanele diagnosticate cu diabet să înveţe ce alimente influenţează această boală pentru că în acest fel pot să-şi controleze mai bine valorile glicemiei, adaugă specialistul. „Pacienţilor mei le spun că regimul alimentar constituie jumătate din tratamentul diabetului, cealaltă jumătate fiind reprezentată de medicaţia orală sau injectabilă. Medicul specialist diabetolog îşi poate sfătui/învăţa pacienţii un regim alimentar pe care să îl transforme într-un stil de viaţă. Un control cât mai bun al glicemiilor înseamnă şi un risc mai mic de complicaţii ale diabetului în viitor.“

Citiți articolul integral pe Adevarul.ro