Recomandările Federației Române de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19 la persoanele cu OBEZITATE

COVID-19 este o boală cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2 şi care a a fost declarată boală pandemică de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 11 martie 2020.

Datele colectate şi analizate până în prezent indică faptul că există anumite categorii de persoane care au un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală. Persoanele care prezintă obezitate severă (indice de masă corporală IMC≥40 kg/m), indiferent de vârstă, sunt incluse în această categorie de risc. De asemenea, persoanele cu diabet zaharat şi boli cardiovasculare care se află la risc de a face forme severe de COVID-19 prezintă frecvent şi obezitate.

Pentru a evita infecţia cu SARS-CoV-2, TOATE PERSOANELE CU OBEZITATE TREBUIE SĂ RESPECTE RECOMANDĂRILE GENERALE DE LIMITARE A INFECŢIEI CU ACEST VIRUS:

  • Evitarea zonelor aglomerate
  • Reducerea numărului de persoane cu care se intră în contact şi păstrarea distanţei sociale de 2 m
  • Evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute
  • Reducerea deplasărilor care nu sunt neapărat necesare, reducerea timpului petrecut în afara casei
  • Cumpărăturile esenţiale se vor face în zona din apropierea locuinţei, cu o listă de cumpărături pregătită de acasă, astfel încât să se reducă la minim timpul petrecut în spaţiile închise

 

Cititi materialul integral pe: Federatiaromanadiabet.ro