Miercuri, 13 Noiembrie 2019, începând cu ora 19:00, doamna Profesor Dr. Gabriela Radulian, Președintele Societății de Neuropatie Diabetică, va lansa monografia intitulată “Diabetul Zaharat în Practica Medicală”, publicată sub egida Editurii Universitare Carol Davila.

Prof. dr. Gabriela Radulian este medic primar și șefa Secției clinice II Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ,,Prof. dr. N. Paulescu” din București. De asemenea, de mai bine de 9 ani este profesor universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București, disciplina Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Prof. dr. Radulian a ocupat funcția de decan al Facultății de Moașe, funcția de prodecan al Facultății de Medicină Dentară și funcția de secretar general, toate în cadrul U.M.F ,,Carol Davila” București.

Monografia se adresează atât tinerilor medici diabetologi, studenților mediciniști, cât și oricărui profesionist în domeniul sănătății care dorește să își împrospăteze cunoștințele cu informații actualizate din domeniul diabetului zaharat, complicațiilor și comorbidităților acestuia, precum și a altor afecțiuni conexe specialității noastre.


Oportunitatea acestei noutăți editoriale este subliniată pe de o parte de impactul la niv
el de sănătate publică al diabetului, iar pe de cealaltă parte de cantitatea impresionantă de noi cunoștințe și dovezi științifice apărute în recenta perioadă, noutăți ce fac imperios necesară actualizarea publicațiilor de referință din diabetologia românească.