Dezvoltarea unei platforme serioase, cu conținut relevant, corect și supravegheat de specialiști este pariul pentru siguranța pacienților pe care Oameni și Companii l-a făcut, inițiind platforma RoDiabet, dedicată integral comunității de diabet. Aceasta a fost lansată în cadrul celei de-a șaptea ediții a întâlnirii bianuale a comunității CASPA – Comunitatea Asociațiilor de Pacienți, un eveniment cu tradiție, pus sub semnul ”Siguranței Pacientului”. Reuniunea a fost organizată de Oameni și Companii, pe 19 martie, la Hotelul Novotel din Capitală.

Importanța acestei platforme, a informării corecte și a abordării acestui fenomen în integralitatea sa este semnificativă, având în vedere că, potrivit statisticilor, din 11 persoane la nivel mondial, una trăiește cu diabet, iar proiecțiile arată că, până în anul 2030, vor fi 522 milioane de oameni afectați de diabet.

”RoDiabet dorește să promoveze mesajul științific, alături de pacient. Secțiunile au informații referitoare la alimentație, o viață sănătoasă, medicație. În tot acest ciclu, cea mai importantă este vocea pacientului. Medicina a ajuns să fie una de organ, nu-i putem oferi pacientului un tratament integrativ, ceea ce noi încercăm să facem, totuși, în cazul diabetului. Împreună, asociații de pacienți, persoane cu diabet, medici și specialiști din domeniul sănătății putem face mai mult. Platforma vine și în ajutorul nostru, al specialiștilor, vine în completarea eforturilor noastre de educare a pacienților. Această platformă este concepută să informeze și să educe pentru o viață sănătoasa, să ne prezinte Diabetul ca fenomen, privindu-l din perspective diverse: prin ochii persoanelor cu diabet, al asociațiilor profesionale, prin ochii specialiștilor diabetologi sau nutritioniști, sau din persepectiva autorităților din domeniul sănătății”, a arătat Vicepreședintele Comisiei Naționale de Diabet și Boli Metabolice, Anca Pantea Stoian.

La rândul său, vicepreședintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România, Cristina Petruț, a arătat că rolul acestei platforme este salutar, menit să îmbunătățească viața diabeticilor. ”Ca reprezentant al Federaţiei Asociaţiilor Diabeticilor din România, mărturisesc că am o satisfacţie deosebită pentru faptul că  avem ocazia să lansăm astăzi platforma RoDiabet şi mulţumesc pe această cale Oameni si Companii pentru iniţiativă și partenerilor care susțin acest proiect pentru implicare. Mă bucur că putem fi mereu în contact cu specialiștii, care ne pot ajuta să ținem în frâu această boală”, a arătat Cristina Petruț.

Platforma RoDiabet este dezvoltată de Oameni și Companii și FADR, cu susținerea partenerilor Novo Nordisk, Farmexpert, B. Braun și Farmaciile Alphega.