Schimbari de proceduri si noi abordari terapeutice

In Italia, majoritatea podiatrilor activeaza in mediul privat, insa si acestia s-au conformat cu deciziile Guvernului in legatura cu pandemia de COVID-19. De la vizite regulate ale pacientilor la cabinet, acestia au fost nevoiti sa caute alternative, folosind servicii precum telemedicina, schimb de imagini si videoconferinte, pentru a pastra o legatura stransa cu pacientii si personalul medical.

Ca sa se realizeze aceasta noua procedura de lucru, personalul medical si pacientii au fost instruiti in legatura cu noile canale de comunicare, cat si despre importanta folosirii lor cand apar semne de leziuni pre-ulcerative sau cand o ulceratie pre-existenta prezinta semne de inrautatire. Activitatea normala a ramas doar pentru cazurile urgente si s-a apelat mai des la vizitele la domiciuliu.

Manifestarile dermatologice asociate cu COVID-19 sunt in prim plan, deoarece nu sunt foarte cunoscute si trebuie abordate diferit fata de o boala bine stiuta, mai ales in cazul pacientilor tineri. Spre exemplu, printre aceste manifestari se numara eritemul, vezicule si pustule (pseudo-degeraturi), zone cu leziuni de urticarie, eruptii maculopapulare si livedo sau chiar necroza in unele cazuri.

Materialul integral pe: Diabet-az.ro