Ilaria Teobaldi

Ilaria Teobaldi activează ca podiatru în Italia încă din anii ’90, când Universitatea din Pisa a introdus în programele sale un program nou pe atunci – podiatria.

Pentru ea, podiatria reprezintă profesia care o împlinește atât din punct de vedere pofesional, cât și personal. După mai bine de 20 de ani în acest domeniu, ea consideră că podiatri pot să învețe lucruri noi și să-și diversifice competențele. În primul rând, îngrijirea plăgilor la nivelul piciorului în rândul persoanelor cu diabet, iar apoi aspecte de biomecanica piciorului. A treia zonă de dezvoltare pentru podiatri o reprezintă chirurgia și prescripția de medicamente, însă în Italia acest lucru este încă în evaluare de către autorități.

Pe lângă expertiza în podiatrie, Ilaria Teobaldi mai deține diplome ca și specialist în îngrijirea plăgilor, postură, cât și în cercetare. Este o susținătoare activă a Asociației de Podiatrie și a participat ca și lector în cadrul Congreselor de Podiatrie. Ne bucurăm că a acceptat invitația noastră de a acorda un interviu în care vorbește despre piciorul diabetic și COVID-19 din perspectiva podiatrilor din Italia.

Cititi articolul pe Podiatrie.ro