In urmatorul deceniu, obezitatea in randul copiilor va creste datorita stilului de viata nesanatos si promovarea alimentatiei de tip junk. Aceasta crestere se va simti in special in tarile in curs de dezvoltare, unde a crescut consumul de aliemte cu amidon, zahar, ulei si grasimi procesate. Pana in anul 2030 numarul copiilor bolnavi de obezitate va ajunge la 250 milioane, arata estimarile Federatiei Mondiale de Obezitate.

In acest moment, la nivel mondial sunt 158 milioane de copii si adolescenti diagnosticati cu obezitate: 62 de milioane în China, 27 de milioane în India și 17 milioane în SUA. Este de asteptat ca aceste procente sa creasca considerabil pana in 2030.

Potrivit unui raport recent, natiunile insulare (insulele Cook, Kiribati si cele ale statelor federate din Micronezia) si tarile mai mici sunt cele mai expuse riscurilor. In aceste tari sunt deja foarte multi copii obezi si, pana in 2030, 46% dintre copii cu varste intre 5 si 9 ani vor fi predispusi la obezitate.

Aceste numere alarmante nu se limiteaza doar la tarile mici, deoarece se estimeaza ca ponderea copiilor obezi intre 5 si 9 ani din China va ajunge la 32 %. De asemenea, aproape un sfert dintre adolescentii din Statele Unite vor fi atinsi de flageul obezitatii pana in 2030.

 

Sursa: Statista.com