Greutatea în plus este asociată cu forme mai severe ale Covid-19, boala provocată de coronavirusul SARS-CoV-2, la persoanele tinere. Experții europeni explică acest fenomen prin factori mecanici și hormonali. Medicii din diferite țări în care au apărut multe cazuri de persoane tinere cu forme severe de Covid-19 au observat că un număr semnificativ dintre acestea erau asociate cu un exces de greutate.

“Peste 80% din pacienții cu vârsta de sub 50 de ani care se află în terapie intensivă din cauza Covid-19 sunt în această situație (a excesului de greutate, n.r.)”, a explicat Yazdan Yazdanpanah, șeful secției de boli infecțioase în cadrul Spitalului Bichat din Paris, citat de Le Figaro.

Medicii de la Spitalul Bichat au observat că mulți dintre acești pacienți supraponderali sau obezi nu au alte afecțiuni asociate. Astfel, obezitatea „este factorul agravant cel mai prezent la persoanele care dezvoltă forme severe ale bolii și care nu au alte antecedente medicale”, precizează medicul Xavier Lescure, specialist în boli infecțioase la același spital parizian.

Cititi articolul integral pe 360medical.ro