Prima reclamă direct to consumer Rybelsus prezintă o lume animată ce arată mult mai bine decât lumea la momentul actual, însă lumea însorită animată nu a făcut parte din planul Novo inițial.

Când zborurile au fost anulate din cauza COVID-19, orașe importante pentru producția de film din California și New York s-au închis. Compania daneză s-a confruntat brusc cu provocarea de a lansa un medicament în timpul unei pandemii.

“Imediat ce am început să explorăm diverse opțiuni, animația a ieșit în evidență” spune Ed Cinca, vice-președintele portofoliului GLP-1 al Novo Nordisk. “Cred că a ieșit mai bine decât ne-am fi putut imagina.”

Deși scopul lansării a fost dintotdeauna a ieși în evidență pe piața direct to consumer aglomerată a diabetului, animația nu a fost niciodată o opțiune înainte de pandemie. Spotul publicitar de 90 de secunde reimaginat, intitulat “Wake Up”, ilustrează animații cu oameni din toată lumea distrându-se. Ele sunt acompaniate de o versiune punk a melodiei “You Are My Sunshine”. Lăsând imaginile deoparte, animația are un rol mult mai important, arată Cinca.

“Ideea cea mai importantă din acest spot publicitar este de a demonstra că acesta este primul și singurul GLP-1 oral, și că funcționează într-un mod unic. Ce e fantastic la această animație este faptul că ne permite să fim foarte clari și expliciți în a arăta felul în care funcționează în trei moduri.”

Detalii pe: https://www.fiercepharma.com/marketing/rybelsus-ad-offers-sunshine-and-cheer-animated-spot