Astăzi, Novo Nordisk a anunțat rezultatele a trei studii clinice de fază 2 pentru insulina icodec, un analog de insulină bazală luat o dată pe săptămână, care au fost prezentate în cadrul celei de-a 56-a reuniuni anuale a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) 2020. Primul a arătat că trecerea la insulină icodec de la alte insuline bazale utilizând două abordări diferite de schimbare a fost eficientă și bine tolerată comparativ cu insulina glargină zilnică U100, iar abordările de schimbare au fost fără un risc crescut de episoade hipoglicemice semnificative clinic sau severe, comparativ cu insulina glargină zilnică U100.

Acest studiu clinic de fază 2, de 16 săptămâni, a implicat 154 de adulți cu diabet zaharat de tip 2 controlat necorespunzător cu medicamente antidiabetice orale și insulină bazală luată zilnic/ de 2 ori pe zi, randomizată la insulină icodec o dată pe săptămână cu sau fără doză de încărcare sau insulină glargină U100.

Obiectivul principal al studiului, timpul de zahăr din sânge în intervalul 3,9-10,0 mmol / L în săptămânile 15 și 16, a arătat că persoanele care primesc insulină icodec cu o doză de încărcare au demonstrat un „timp în interval” semnificativ mai mare comparativ cu insulina glargină U100 (73% vs 65%, respectiv). Persoanele cărora li s-a administrat insulină icodec fără o doză de încărcare au demonstrat un „interval de timp” similar al zahărului din sânge comparativ cu insulina glargină U100 (respectiv 66% vs 65%) .

„Știm că mulți oameni cu diabet de tip 2 preferă simplitatea, ceea ce înseamnă mai puține injecții și mai multă comoditate decât ceea ce este oferit în prezent cu regimuri de tratament cu insulină bazală o dată sau de două ori pe zi”, a spus dr. Harpreet Bajaj, investigator principal și endocrinolog, LMC Diabetes & Endocrinologie, Ontario, Canada. „Acest studiu de fază 2 demonstrează potențialul beneficiu pe care insulina icodec l-ar putea oferi persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 care au nevoie de terapie cu insulină, ajutând tranziția ușoară către o nouă opțiune de tratament, fără sarcina și complexitatea zilnică asociate terapiilor actuale și, eventual, chiar cu experiență mai mare timp pentru un control glicemic bun cu risc scăzut de hipoglicemie. ”

Datele care compară efectul diferitelor algoritmi de titrare ale insulinei icodec cu insulina glargină U100 pentru a înțelege mai bine titrarea optimă pentru o insulină bazală o dată pe săptămână la persoanele cu diabet de tip 2 care nu au fost controlate în mod adecvat cu antidiabetice orale au fost, de asemenea, prezentate la întâlnire. În acest studiu de 16 săptămâni, toți cei trei algoritmi de titrare o dată pe săptămână pentru insulina icodec investigați s-au dovedit a fi bine tolerați și eficienți și au demonstrat un „timp în interval” îmbunătățit sau similar față de insulina glargină U100 o dată pe zi, în funcție de algoritm de titrare aplicat.

 

Materialul integral pe: https://www.globenewswire.com/news-release/2020/09/22/2097248/0/en/Switching-to-investigational-once-weekly-insulin-icodec-from-other-basal-insulins-demonstrated-to-be-efficacious-and-well-tolerated-for-people-with-type-2-diabetes-in-phase-2-trial.html