Boehringer Ingelheim anunță o colaborare de cercetare academică cu Institutul de Cercetare Clinică Duke (DCRI – Duke Clinical Research Institute) cu privire la un nou studiu clinic, EMPACT-MI (EMPAgliflozin for the prevention of Chronic heart failure and mortality after an acute Myocardial Infarction – EMPAgliflozin pentru prevenirea insuficienței cardiace Cronice și a mortalității după un Infarct Miocardic acut).

Colaborarea va investiga dacă empagliflozin poate îmbunătăți rezultatele și poate preveni insuficiența cardiacă la adulții cu și fără diabet care au avut un infarct miocardic acut, cunoscut mai uzual sub denumirea de atac de cord. Acest studiu clinic randomizat va fi desfășurat, analizat și raportat în parteneriat cu DCRI.

EMPACT-MI va include aproximativ 3.300 adulți din cel puțin 16 țări care au avut un infarct miocardic acut. Criteriul de evaluare primar al studiului clinic este acela de a evalua efectul empagliflozin asupra mortalității de toate cauzele și spitalizării pentru insuficiență cardiacă. Acest studiu clinic va face parte din programul EMPOWER, cel mai amplu și mai cuprinzător program de studii clinice care explorează impactul empagliflozin asupra vieții oamenilor cu afecțiuni cardio-renale-metabolice.

„Această colaborare reprezintă un pas important pentru a înțelege modul în care putem proteja viețile pacienților cu infarct miocardic acut,” a declarat Dr. Adrian Hernandez, master în științe medicale, co-președinte al studiului clinic EMPACT-MI și director executiv al DCRI. „Infarctul miocardic este cauza principală de deces în cardiologie, iar acesta este primul studiu clinic în clasa inhibitorilor SGLT2 pentru investigarea potențialului de a crește supraviețuirea și de a reduce progresia către insuficiență cardiacă la persoanele care au avut un infarct miocardic recent.”

Dr. Javed Butler, master în sănătate publică, M.B.A., președinte al studiului clinic EMPACT-MI și profesor și președinte al Facultății de Medicină a Universității din Mississippi, a adăugat: „Ne bucurăm să conducem studiul clinic EMPACT-MI pentru a afla dacă empagliflozin poate deveni o nouă opțiune standard de îngrijire pentru a îmbunătăți rezultatele și viețile oamenilor cu infarct miocardic acut.”

Studiile clinice pragmatice se concentrează asupra relației dintre tratamente și rezultate în practica din sistemele medicale din viața reală. Acest parteneriat va profita de experiența DCRI în domeniul studiilor clinice pragmatice prin implementarea elementelor inovatoare și eficiente ale studiilor clinice, inclusiv urmărirea de la distanță și o abordare focusată de colectare a datelor, care permit o axare puternică asupra pacientului, cu menținerea în același timp a calității superioare a datelor.

„Ne face plăcere să colaborăm cu Institutul de Cercetare Clinică Duke în cadrul studiului clinic EMPACT MI pentru a investiga potențialul de a crește supraviețuirea și de a preveni apariția insuficienței cardiace la adulții care au suferit un atac de cord. În pofida terapiilor actuale, acești pacienți au un risc rezidual crescut, care ar putea fi abordat prin multiplele beneficii pe care le-am observat în cazul inhibiției SGLT2,” a declarat Dr. Waheed Jamal, vicepreședinte corporativ Boehringer Ingelheim și director al departamentului de medicină cardiometabolică, Boehringer Ingelheim.

 

Citiți aici un amplu material referitor la acest studiu