Stresul din timpul sarcinii crește riscul de diabet. Un medicament comun în tratarea acestei boli, administrat gravidelor, ar reduce, la maturitate, grăsimea de pe burta bărbaților.

Studiul unor cercetători americani de la universități din Michigan și Miami susține că metformin, un medicament utilizat în tratarea diabetului, administrat gravidelor în timpul sarcinii, ar crește, ulterior, la maturitate, toleranța la glucoză a urmașelor, respectiv ar scădea grăsimea de pe burta descendeților masculini.

Cercetările de până acum dovedesc că stresul din timpul sarcinii poate crește riscul de diabet de tip 2 la urmași, dar și că luarea în greutate a copilului în primele săptămâni de viață a fost asociată cu un nivel mai mare de obezitate. Unii medici prescriu în timpul sarcinii metformin – un medicament utilizat în mod obișnuit pentru a trata diabetul de tip 2 – acelor viitoare mame care riscă să aibă probleme de lactație, potrivit Jurnalului American de Fiziologie, unde a fost publicat studiul.

Cititi articolul integral pe: Dcmedical.ro