Tema simpozionului este „Locul nutriției în terapia obezității și rolul său în tratamentul afecțiunilor asociate”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Societatea Română de Medicină Internă, este creditat cu puncte EMC și se va desfășura online în data de 30 octombrie 2020.

Lucrările simpozionului sunt susținute de medici de prestigiu de diverse specialități care se reunesc pentru a aduce în atenția noastră atât aspecte teoretice, cât și practice legate de importanța și rolul nutriției ca parte integrantă a terapiei medicale moderne.

În cadrul acestui simpozion veți afla despre cum influențează obezitatea infecția cu SARS-COV-2 și care este legătura dintre obezitate și patologia pulmonară, care este rolul nutriției în tratarea și prevenirea sindromul metabolic, precum și aspecte particulare ale obezității la copil și adolescent din perspectiva chirurgului bariatric, al endocrinologului și al psihiatrului pediatru.

Programul științific este completat de sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, precum și de o sesiune specială de prezentări de caz, în care informația medicală și nutrițională prezentată la nivel teoretic va fi completată de aspecte practice ale abordării medicale și nutriționale moderne.

Detalii si inscriere pe: https://www.ellacongress.ro/nutritie2020/