Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM) le recomandă persoanelor cu diabet zaharat să adopte o serie de măsuri suplimentare faţă de restul persoanelor, în timpul pandemiei cu coronavirus.

“Persoanele cu DZ pot avea un risc crescut pentru infecţii, deci şi pentru cele cu Covid 19. Tabloul clinic şi evoluţia la persoanele cu DZ infectate cu Coronavirus pot fi mai severe, mai ales la vârstnici [ > 65 ani] sau în prezenţa complicaţiilor cunoscute anterior, în special cardiovasculare şi afecţiuni pulmonare. Controlul glicemic ar putea fi mai dificil în situaţiile menţionate. Ce pot face persoanele cu DZ şi familiile lor pentru prevenţie şi protecţie: recomandările generale de prevenţie şi protecţie trebuie RESPECTATE. La acestea se adaugă şi alte recomandări specifice pentru persoanele cu diabet zaharat”, se arată într-un comunicat semnat de către preşedintele FRDNBM, dr. Gabriela Roman.

Recomandările vizează şi spălatul mâinilor, cu apă şi săpun, minim 20 secunde, şi “neapărat înaintea utilizării glucometrului şi a injectării de insulină sau a altei medicaţii injectabile”.

 

Cititi articolul integral pe FADR.RO