In ultimii 10 ani s-au facut multe cercetari in ceea ce priveste legatura dintre boala de diabet zaharat si afectiunea grava denumita parodontoza care duce la pierderea dintilor. Parodontoza reprezinta una din marile complicatii favorizate de diabetul zaharat, persoanele cu diabet fiind mult mai predispuse la afectiuni grave ale sanatatii orale.

Pentru evitarea complicatiilor se recomanda prevenirea lor. In continuare va vom oferi informatii despre ce este diabetul zaharat si cum anume sa aveti grija de sanatatea orala respectand cu strictete igiena orala. Un lucru important de retinut este ca pentru o buna calitate a vietii, pacientul cu diabet zaharat trebuie sa tina o stransa legatura atat cu medicul dentist cat si cu medicul diabetolog. Astfel incat medicul dentist sa fie intotdeauna informat cu privire la evolutia și la tratamentul pentru diabet prescris de medicul diabetolog și la randul sau diabetologul să fie ținut la curent cu privire la starea orală și tratamentul efectuat de catre medicul dentist, pacientului.

Astfel cei doi medici vor ajuta persoana cu diabet zaharat sa poata tine boala sub control si sa previna complicatiile favorizate de aceasta. În cazul în care diabetul este bine controlat, tratamentul dentar ar fi la fel pentru pacientul cu diabet ca pentru un pacient fără diabet.

 

Citiți articolul integral pe Stemgenerator.ro