EMA a avizat punerea pe piață în Uniunea Europeană a Baqsimi (glucagon), primul tratament non-injectabil pentru hipoglicemie severă care poate fi administrat, fără injecție, ci nazal, pacienților cu diabet cu vârsta de patru ani și mai în vârstă.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA (Agenției Europene a Medicamentului) a recomandat acordarea unei autorizații de introducere pe piață în Uniunea Europeană pentru Baqsimi (glucagon), primul tratament pentru hipoglicemie severă (niveluri scăzute de zahăr din sânge) care poate fi administrat fără o injecție pacienților cu diabet cu vârsta de patru ani și mai în vârstă.

Hipoglicemia severă este o complicație acută gravă a diabetului. Apare atunci când nivelul de zahăr din sânge scade la un nivel în care pacientul devine confuz sau inconștient și necesită asistență din partea altei persoane pentru administrarea unui medicament. Dacă este lăsată netratată, hipoglicemia severă poate duce la consecințe grave, inclusiv convulsii, comă, rezultate cardiovasculare adverse și chiar deces.

Cititi articolul integral pe https://www.dcmedical.ro