E știut faptul că persoanele cu diabet au mai multe șanse de deces, în cazul în care contractează virusul. Totuși, noi studii arată că, de fapt, diabetul ar putea fi, de asemenea, chiar un efect al virusului.

La începutul lunii iunie, mai mulți academicieni bine respectați din întreaga lume au trimis o scrisoare către New England Journal of Medicine (NEJM) prin care sugerau că COVID-19 nu reprezintă doar un risc major pentru persoanele diabetice, ci că virusul poate provoca, de fapt, diabet unei persoane sănătoase.

În cazul tipului 1, boala este cauzată de propriul sistem imunitar care atacă celulele din pancreas care produc insulină. Aceasta este, așadar, o boală autoimună. Astfel, corpul rămâne fără aceste celule și, prin urmare, nu mai poate crea insulină pentru a controla nivelul glicemiei. Experții nu știu cu exactitate ce anume cauzează acest proces, însă infecțiile virale sunt considerate un posibil declanșator. În cazul diabetului de tip 2, corpul fie rezistă efectelor insulinei, fie nu produce suficientă insulina pentru a menține un nivel normal de glucoză.

 

Cititi articolul integral pe: Playtech.ro