Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat. Aproape 50% dintre diabetici ajung să dezvolte o formă de neuropatie. Atunci când sunt afectate funcțiile motorii sau senzoriale, la nivelul membrelor inferioare de regulă, se constituie neuropatia diabetică periferică, cea care poate facilita apariția ulcerațiilor specifice piciorului diabetic. Dr. Oana Parlițeanu, medic diabet, nutriție, boli metabolice, a declarat pentru 360 medical.ro că unii pacienți care au deja diabet, dar nu știau că suferă de această boală, în momentul diagnosticării diabetului află că au și neuropatie. ,,Practic ei au o evoluție de cel puțin 5 ani a bolii, a diabetului”.

La ora actuală peste un milion de români suferă de diabet zaharat. Neuropatia diabetică poate să apară în primii ani de evoluție a bolii, fie mai târziu.

,,Pacienții care se prezintă la noi cu neuropatie sunt pacienți care acuză cel mai frecvent senzația de furnicături la nivelul picioarelor, de parestezii, senzația de picioare neliniștite. Ne spun că noaptea nu pot să țină picioarele în pat și trebuie să le miște în permanență, au dureri mai puțin tipice pentru neuropatie, arsurile sunt foarte des întâlnite la acești pacienți”, a declarat dr. Oana Parlițeanu.

Cititi materialul integral pe 360medical.ro