Știați că bolile cardiovasculare sunt cauza numărul 1 de dizabilități și deces la persoanele cu diabet zaharat tip 2?

Afecțiunile cardiovasculare se referă la toate bolile care afectează inima și vasele de sânge. Diabetul de tip 2 provoacă o creștere a glicemiei, ceea ce ulterior poate duce la deteriorarea vaselor de sânge. Această deteriorare se manifestă prin acumularea de grăsimi în vasele de sânge și îngustarea arterelor, ceea ce la duce la reducerea fluxului sanguin.

De asemenea, glicemia ridicată poate provoca formarea de cheaguri de sânge foarte periculoase.

La persoanele cu diabet zaharat de tip 2, riscul cardiovascular rămâne ridicat chiar și atunci când nivelul de zahăr din sânge este controlat.

Dacă suferiți de diabet zaharat tip 2, aveți un risc mai mare de a face atac de cord și accident vascular cerebral decât restul persoanelor.

De aceea, este obligatoriu să consultați medicul dumneavoastră de familie sau specialistul diabetolog cu privire la tratamentul și modul de viață pe care  trebuie să-l adoptați, reducând astfel riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Iată o listă de întrebări pe care trebuie să le puneți medicului specialist și care vă pot ajuta să întelegeți legatură dintre diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare, pentru a afla cum se poate reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral:

  1. Dacă am diabet de tip 2, prezint un risc mai mare de a face atac de cord sau atac vascular cerebral?
  2. Cum pot reduce riscul de a suferi un atac de cord sau accident vascular cerebral?
  3. Pierderea în greutate poate ajuta la reducerea riscului de a face atac de cord și accident vascular cerebral?
  4. Tratamentul meu actual pentru diabet zaharat de tip 2 reduce atât glicemia, cât și riscul de a face un atac de cord și atac vascular cerebral (AVC)?