Diabetul este strâns legat de creșterea în greutate și adesea este dificil de gestionat din această cauză. Scăderea în greutate prin diete sănătoase aduce beneficii gestionării diabetului. 

Diabetul de tip 2 este o afecțiune care vine cu o serie de efecte secundare dificile, dar, din păcate. Se știe cu certitudine că greutatea joacă un rol semnificativ. Câțiva factori joacă un rol în dezvoltarea diabetului de tip 2, inclusiv vârsta, genetica, mediul înconjurător și un istoric de diabet gestațional sau sindrom de ovare polichistice, potrivit Clinicii Mayo. Dar obezitatea – definită ca un indice de masă corporală de 30 sau mai mare – și distribuția grăsimilor s-a dovedit a fi principalii factori de risc.

Un studiu de caz publicat în aprilie 2020 în Diabetologia a concluzionat că obezitatea și un stil de viață nesănătos erau asociate cu un risc crescut pentru diabetul de tip 2, indiferent de predispoziția genetică. Și conform Societății Americane pentru Chirurgie Metabolică și Bariatrică, mai mult de 90 la sută dintre persoanele cu diabet zaharat tip 2 sunt supraponderale sau obeze.

 

Cititi articolul integral pe Dcmedical.ro