Diabetul de tip 2 este cea mai frecventa forma de diabet, reprezentand 90% din cazuri. Prevenirea  si controlul  diabetulul de tip 2 consta in reducerea portiilor de mancare, mentinerea greutatii corporale si practicarea exercitiilor fizice regulat. Cresterea masei musculare, poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului aparitiei  diabetului.

In cazul dibetului de tip 2, corpul unei persoane nu este capabil sa foloseasca insulina in mod eficient, iar pentru a controla aceasta boala trebuie tinut sub control nivelul zaharului din sange. Modificarile din dieta sunt deseori recomandate pentru a gestiona glicemia. Exercitiile fizice sunt o alta modalitate de a controla nivelul de zahar din sange dar si de a preveni diabetul.

In urma unei cercetari, s-a aratat cum formarea muschilor poate ajuta la prevenirea riscului de diabet de tip 2. Studiul a explicat asocierea diabetului de tip 2 cu formarea muschilor.

 

 

Diabetul de tip 2 si cresterea masei musculare

Studiul care a fost publicat in revista Mayo Clinic Proceedings sustine ca masa musculara scade riscul de diabet de tip 2. Pentru acest studiu, au fost examinati 4.500 adulti. Rezultatele studiului au explicat ca masa musculara a redus riscul de diabet de tip 2 cu 32%.

Exercitiile fizice regulate ajuta la controlul asupra greutatii corporale si, de asemenea, la mentinerea nivelului glicemiei in parametri normali. Activitatea fizica zilnica scade riscul aparitiei  bolilor de inima si a altor complicatii.

 

Alte modalitati de prevenire a diabetului de tip 2

 

  1. Pierderea in greutate

Greutatea excesiva poate declansa diverse probleme de sanatate, inclusiv diabetul. Excesul de greutate poate creste semnificativ riscul de diabet.

  1. Alimentatie sanatoasa

Consumul de alimente sanatoase si o dieta echilibrata, bogata in nutrient,  ajuta la mentinerea greutatii si  scade semnificativ riscul de diabet dar si de aparitie a altor boli.

  1. Consumati mai multe fibre

Fibrele sunt benefice pentru sanatatea  in multe feluri. Se recomanda adesea sa se consume mai multe fibre pe parcursul zilei. Va reduce riscul de diabet si mentine inima sanatoasa. Fibrele sunt satioase si ajuta la slabit, deoarece controleaza pofta de mancare.

  1. Evitarea alimentelor procesate

Alimentele procesate va pot supune, de asemenea, la un risc mai mare de diabet. Consumul de alimente procesate este legat de numeroase probleme de sanatate, cum ar fi sanatatea inimii, obezitatea și sanatatea pielii.

 

Articol preluat integral si tradus de pe Ndtv.com