Prevenţie – Tratament – Monitorizare
21-22 februarie 2020 și locația Hotel Ramada Parc, București.
Bolile cronice netransmisibile, respectiv cele cardiovasculare, diabetul, afecțiunile pulmonare și cancerul sunt responsabile de aproximativ 41 de milioane de decese anual, în întreaga lume, dintre care 15 milioane sunt considerate premature, produse în rândul persoanelor cu vârsta sub 70 de ani, arată Organizația Mondială a Sănătății (OMS)¹.
Conform OMS, mai mult de 3 din 4 decese au loc în țările cu venituri mici și medii², făcând din afecțiunile cronice netransmisibile adevărate provocări pentru sectorul de sănătate al secolului XXI.
Organizația Mondială a Sănătății își propune să reducă decesele premature asociate bolilor cronice netransmisibile cu o treime, până în 2030, să crească nivelul de implementare al Convenției Cadru referitoare la controlul consumului de tutun, în rândul populației, să reducă consumul de alcool în cantități dăunătoare și să susțină cercetarea și dezvoltarea în domeniul metodelor de tratament al bolilor cronice netransmisibile.
Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile, a IX-a ediție, se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical (medicilor).
Bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare, diabetul și obezitatea, bolile pulmonare, cancerul) alcătuiesc topul principalelor cauze de mortalitate din lume.
Conform statisticilor OMS, la nivel global, aproximativ 38 de milioane de oameni mor anual din cauza bolilor cronice netransmisibile. Dintre acestea, 28 de miloane de decese se produc în țările cu un nivel de dezvoltare mediu sau slab.
Mai multe detalii aici