Federaţia Internaţională de Diabet (IDF) a anunţat că ediţia 2019 a Congresului IDF va avea loc între 2 şi 6 decembrie, în oraşul Busan, din Coreea de Sud.

Congresul IDF revine după şase ani în Asia, sperând la un eveniment cu acelaşi succes global precum cel înregistrat de precedenta ediţie desfăşurată în zona Asia – Pacific, 2013 – Australia, Melbourne. De altfel, Pacificul de Vest este regiunea cu cea mai numeroasă populaţie suferindă de diabet din întreaga lume, iar China este ţara cu cel mai mare număr de pacienţi cu diabet de pe mapamond. De asemenea, potrivit estimărilor oficiale, una din două persoane cu diabet care trăiesc în regiunea Asia – Pacific nu a fost diagnosticată oficial.

Plecând de la aceste estimări şi de la date statistice care previzionează că numărul diabeticilor din această regiune a lumii va depăşi 180 de milioane în mai puţin de două decenii, Coreea de Sud s-a dovedit a fi locaţia ideală pentru a reuni cea mai largă reţea de oameni de ştiinţă, medici, cercetători, oficiali guvernamentali şi lideri ai asociaţiilor de pacienţi pentru a dezbate cele mai relevante problematici în domeniu. IDF 2019 îşi propune să lanseze o serie originală de dezbateri privind noutăţile în tratamentul diabetului, modalităţile de prevenire şi educaţie, realizarea conexiunilor cu mediul politic şi guvernamental, pentru a crea programe concrete de protejare a populaţiei suferinde de diabet, în paralel cu reducerea impactului social pe care această afecţiune îl are la nivel global.

Oraşul Busan este a doua metropolă a Coreei de Sud după numărul de locuitori, care a depăşit deja 3.5 milioane şi cel mai important centrul economic, cultural şi educaţional din regiunea de sud a ţării. Congresul Federaţiei Internaţionale de Diabet 2019 va avea loc la BEXCO Busan Exhibition and Convention Centre (BEXCO), un centru de evenimente care se întinde pe nu mai puţin de 26.000 mp.

Programul complet al manifestării poate fi descărcat de aici