În 8-10 iunie 2023 are loc la București cea de-a 54 ediție a Congresului CEDA – Central European Diabetes International Congress, organizat în acest an sub tema ”Building European Partnerships in Diabetes”. Evenimentul va reuni în București peste 500 de participanți din România și străinătate.

Conf. dr. Anca Pantea Stoian, Vicepreședinte ales al CEDA și Președinte al Comitetului de organizare CEDA 2023 ne explică care sunt principalele direcții ale congresului: Știință, tehnologie și interacțiune – aceste trei direcții dorim să le îmbinăm cât mai armonios în organizarea CEDA 2023, iar alături de dumneavoastră să construim parteneriate puternice în diabetologia de la nivel central european. După cum bine știți, în tradiția CEDA, dezvoltarea punților științifice între generații este extrem de importantă, astfel încât, și în cadrul ediției din 2023 vom continua tradiția și se vor acorda burse de mentorat și premii tinerilor medici”.

Înscrierile continuă pe pagina congresului CEDA 2023, disponibilă aici: https://ceda2023.eu/ro/ unde regăsiți și detalii suplimentare privind programul congresului.

Pe lângă cei peste 50 de lectori prezenți și care vor prezenta teme din cele mai diverse, Congresul CEDA include și un Curs Avansat de Pompe și Senzori, organizat în data de 8 iunie și creditat separat cu credite EMC. Directorul programului este conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian iar lectori în cadrul cursului: prof. Andrej Janez și Attila Detary.Taxa de participare este de 50 euro, iar cursul este dedicat, în exclusivitate, primilor 30 medici din specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice care se înscriu.